NUMELE CURSULUI: Oratorie. Arta și tehnica vorbirii

OBIECTIVUL CURSULUI: Cursul se adresează celor care doresc să-și perfecționeze tehnicile de exprimare verbală, să descopere semnificația gesturilor și mimicilor și să învețe să le folosească.

GRUPUL ȚINTĂ: Cursul se adresează atât persoanelor care doresc să urmeze o carieră în mass-media (televiziune, radio), comunicare, relații publice și doresc o îmbunătățire a exprimării fizice și verbale, cât și  tuturor celor interesați să își dezvolte personalitatea.

STRUCTURA CURSULUI:

  1. Exerciții de arta și tehnica vorbirii – Metode de exprimare pe care le vom studia în cadrul cursului în corectarea defectelor de vorbire, acestora fiindu-le necesară o exersare individuală de lungă durată. Ceea ce putem oferi ca rezultat în cadrul acestui curs este îmbunătățirea modului de exprimare a fiecărui participant (îmbunătățirea dicției, a emisiei vocale etc.)
  2. Exerciții de expresie corporală – Tehnicile pe care le vom învăța împreună în vederea obținerii libertății corporale, ne vor elibera de blocaje fizice, îmbunătățirea posturii corporale și a expresivității gestuale.
    Punctul de plecare în dezvoltarea acestor tehnici a fost ideea că, dacă se poate transmite o stare de relaxare, de calm, de liniște organismului, această stare se va reflecta și în starea psihicului persoanei, ceea ce va duce la trăirea unei stări de relaxare și astfel vom putea să ne exprimăm mai ușor.

 

DURATA CURSULUI: 12 ore

FORMATOR:ATENA MARIA SĂNDULESCU, psiholog

COST: 270 lei

COMPETENȚE OBȚINUTE:

Acest workshop va cuprinde exerciții de arta și tehnica vorbirii și exerciții de expresie corporală ; exercițiile alese sunt simple și pot fi aplicate aproape oriunde și în orice condiții, practica lor fiind o cerință vitală în a deveni o persoană care poate comunica lesne.