NUMELE CURSULUI: GRAFICĂ DIGITALĂ – PRELUCRARE IMAGINI

OBIECTIVUL CURSULUI: Scopul acestui curs este familiarizarea si punerea unei baze de cunostinte pentru usurinta folosirii unui soft de prelucrare de imagini. Acest curs se bazeaza nu numai pe predarea unor cunostinte, ci si pe interactivitate, care este atat de necesara in insusirea oricaror tipuri de cunostinte. Prin interactivitate se pot pune probleme noi, solutii interesante si creste astfel interesul pentru aflarea unor lucruri noi.

GRUPUL ȚINTĂ: Se adreseaza celor care au ca hobby fotografia si arta fotografica sau celor care doresc sa-si gaseasca un job in prelucrarea de imagini (reviste, agentii, tipografii).

STRUCTURA CURSULUI:

1. Familiarizare: prezentarea programului (alocare memorie, casta de unelte, menu, cum utilizam “ferestrele” deschise)
Ce inseamna o imagine fotografica (CMYK, RGB si rezolutie)

2. Lucrul cu o imagine fotografica: calcularea unei rezolutii bune. Crearea unei imagini noi- rezolutie, dimensiuni, canavas; rotatie, flip, unghiuri.

3. Uneltele de selectie (lucrul cu ele); crearea unei “masti”; umplerea cu culoare; selectie “libera” sau poligonala. Ce face “Bagheta magica” si reglajul exactitatii in selectia de culoare

4.Tehnici de prelucrare a unei imagini: culoare; balanta de culori; contrast

5. Selectie (recapitulare) si “Layers” (straturi) – adaugarea/ scoatrea unei selectii la o selectie preexistenta, ce poti face cu o selectie? ce inseamna “layer” si la ce foloseste?

6. Tehnici de lucru cu “layers”: cum creezi un layer nou; cum transpui o selectie intr-un layer nou; rotatie, flip, unghi

7. Propietati si lucrul cu “layers”: unelte specifice; lipirea mai multor straturi

8. Lumina si umbra; Culoare: ajustare contrast, inversare, utilizarea uneltelor “level screen”, “dodge” si “burn”. Folosirea pipetei, a casetei de culoare; cum “preparam” o culoare anume; culori speciale.

DURATA CURSULUI: 12 ore

FORMATOR: NATALINA CONRAN

COST : 450 LEI